Copenhagen Business School/Handelshøjskolen i København fyldte i 2017 100 år. Det kan der læses om på cbs100.dk/.
Nu fylder HD-uddannelserne også 100 år. Det bliver man blandt andet gjort opmærksom på i en omfattende annoncekampagne i de trykte medier, og naturligvis også på nettet. I de trykte medier benytter CBS anledningen til at vise deres logo gennem årene. Det er sjovt.
Her er tidligere rektor Carl E. Pedersen ude og markedsføre HD-uddannelserne i 1976.
CBS lægger allerede op til festen. Her er hvad de skriver på hjemmesiden:
"HD: 100 år og 30.000 dimittenderHD-uddannelserne fylder 100 år i 2020. Siden starten i 1920 er der uddannet mere end 30.000 dimittender på Handelshøjskolen/CBS fra mere end 20 forskellige HD-uddannelser igennem årene.
Det skal fejres!
Jubilæet fejrer vi naturligvis med et jubilæumsskrift og en jubilæumsreception. er også en del af fejringen. Her vil du finde podcasts om HD-uddannelsernes historie og gode historier om, hvad HD har betydet for både Danmark og for den enkelte. Lige nu kan du fx høre podcasts om hhv. HD’s rolle for Handelshøjskolens udvikling og HD i Udenrigshandel i 1960’erne (sammen med presseklip om dimittender, eksamensopgaver mm).
Du kan også se grafer over udviklingen i antallet af dimittender, også på de forskellige studier/linjer. Hjemmesiden vil over de kommende måneder blive udbygget med flere podcasts, historier og facts om HD-studiet og dimittenderne.
Del din historie med os
Men vi inviterer også dig til at dele din historie med os. Fortæl os hvorfor du valgte HD-uddannelsen og hvad du fik ud af den, fortæl os en god historie fra studiet med dine studiekammerater eller lærere, eller send os et billede eller avis-udklip, der viser, hvordan du og HD har præget verden.
Vi har allerede mange gode historier om HD. Men disse historier er primært set fra Handelshøjskolens/CBS’ eget perspektiv. For at blive klogere på, hvordan HD har påvirket vores dimittender igennem årene, indsamler vi i jubilæumsåret også personlige historier. Hjemmesiden er denne/.
Vi vil bruge historierne som kildemateriale til det jubilæumsskrift, vi er ved at producere. Men vi er lige så interesserede i at stille historierne til rådighed for alle dimittender og andre interesserede.
I jubilæumsskriftet ses på HD-uddannelsernes udvikling og samfundsmæssigt påvirkning gennem CBS’ og HD-uddannelsernes briller. Med de personlige historier, vil vi kunne give et billede af, hvordan en uddannelse også kan gøre en stor forskel for det enkelte menneske eller den enkelte familie.
Vi håber, du har lyst til at dele din historie med os
Vi åbner for uploads af historier d. 20. april.
Du får adgang til at sende os historier ved at klikke på fanen "Del din historie med os". Vi vil bede dig om nogle få oplysninger og stiller dig to spørgsmål om din oplevelse af studiet. Også personer, der ikke sender en historie, er yderst velkomne til at svare på spørgsmålene!
Du vil kunne uploade filer på max 10 MB i følgende formater: Word, Pdf., Jpg og PNG.
Uanset hvad du vælger, så vil vi være meget taknemmelige for dit bidrag. Og så kvitterer vi selvfølgelig ved at invitere dig til jubilæumsreceptionen senere på året, og et eksemplar af jubilæumsskriftet.
Vi ser frem til at høre fra dig
Ps. Selvom du allerede er dimittend, så er du måske nysgerrig efter, hvordan studiet nu ser ud. I så fald kan du klikke her
CBS/HHK årsberetninger
CBS har lagt alle sine årsberetninger på nettet her. Her kan du fx finde navnene på alle dimittender op til 1986.
Hvis du har en HD-uddannelse, kan du deltage i festlighederne via via dette link/.
Forbundet Kommunikation og Sprog 50 år
Også Forbundet Kommunikation og Sprog (KS) har jubilæum i år, men i sammenligning med CBS/HHK og HD-uddannelserne er der "kun" tale om 50 år. Så KS er så at sige halvvejs. Forbundet blev stiftet den 27. oktober 1970, og det bliver fejret med blandt andet medlemsarrangementer, heldigvis til efteråret. Længe før KS var der sproguddannelser i forskellige organisatoriske setup, fx korrespondent- og translatøreksamen.
Men formalisering af sprogkompetencer går langt tilbage i tiden, nemlig indstiftelse af translatørvæsenet i forbindelse med Øresundtolden i 1635, så sprog kan alligevel god være med. I 1910 blev verdens første translatørlov vedtaget, hvilket blandt andet førte til oprettelsen af Translatørforeningen.
Alt det historiske kan man blandt andet følge i Facebookgruppen "Forbundet Kommunikation og Sprog/EsF, der mødtes vi", her. Her kan du også dele dine egne historier, billeder mv. om Erhvervssprogligt Forbund/Forbundet Kommunikation og Sprog.
CBS/HHK, økonomi og sprog
Du kan læse mere om Foreningen til Unge Handelsmænds Uddannelse/FUHU, der stiftede Handelshøjskolen i København, om Handelshøjskolen, om økonomi- og sproguddannelserne mv. her. Fortællingen udbygges løbende.