onsdag den 6. januar 2021

Sprogense - Ordet er dit - Sprogfestival på Fyn

 


Hvad er SPROGENSE?

SPROGENSE er en ny sprogfestival i Bogense, hvor alle er velkomne. Det er en involverende, interaktiv og folkelig event med en bred målgruppe, og hvor sproget er omdrejningspunktet. SPROGENSE var planlagt til at skulle afholdes for første gang i 2020, men blev udskudt som følge af COVID-19.

 


I 2021 er alle aktiviteter, foredrag og underholdningsindslag gratis for festivalens gæster og kræver tilmelding. Årets tema er ”Sprogets udvikling”. Se hjemmesiden her/.


Et stærkt samarbejde

I 2019 flyttede forskningsinstitutionen Dansk Sprognævn til Bogense. Sprognævnet vil gerne i tæt og direkte dialog med danskerne om sproget, og i samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme inviteres til en folkelig sprogfestival for sproget.

Formålet med projektet er at skabe folkelig opmærksomhed om sproget gennem en lokalforankret event med national bevågenhed. Det vil være en involverende, interaktiv og folkelig event med en bred målgruppe.




”I det sene efterår begyndte vi i Sprognævnet at lege med tanken om at Bogense skulle huse en sprogfestival for familier og fagfolk, og siden da har Nordfyns Erhverv og Turisme løbet stærkt! Det er vi glade for, for vi glæder os til at bidrage med arrangementer som kan gøre en sprogfestival i Bogense til en fagligt berigende oplevelse”, udtaler Thomas Hestbæk, direktør i Dansk Sprognævn.

”Vi har en fælles interesse i at skabe en autentisk festival netop dér hvor sprogets ”hjerte” er placeret, og således sammen at udvikle Danmarks nye samlingssted for det danske sprog. Sammen med Dansk Sprognævn er målet at sætte SPROGENSE og Nordfyn på Danmarkskortet med en årligt tilbagevendende folkelig begivenhed som får kommunen til at skille sig ud”, udtaler Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.

Store ambitioner og læringspotentiale

Festivalen starter op i september 2020, og visionen er at udvikle festivalen over en 3-årig periode med stigende gæstetal hvert år. Målet er at festivalen bliver en fast tilbagevendende begivenhed der hvert år opnår national opmærksomhed og tiltrækker et stort antal gæster til det nordfynske.

”Vores ambitioner for projektet og festivalen er store. Målet er at skabe en sprogfestival med både lærerige, sjove, underholdende og interaktive elementer, og at det bliver en oplevelse for såvel børnefamilier, børnehaver, skoleelever og deres lærere, studerende, erhvervslivet og vidensinstitutioner”, afslutter Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.





Links

SPROGENSE i Bogense
SPROGENSE er et nyt sted at mødes om det danske sprog. Et par dage i 2021 bliver Bogense på Nordfyn til SPROGENSE, når Nordfyns Erhverv og Turisme, Nordfyns Kommune og Dansk Sprognævn, der nu hører hjemme i Bogense, inviterer til Sprogfestival for folket, specialisterne, erhvervslivet og alle andre, der er engageret i sprog. Læs artiklen her/.


Først fik de Dansk Sprognævn. Nu får Bogense også en sprogfestival ved navn Sprogense - Politiken
Til september får den nordfynske by Bogense sin egen sprogfestival med arrangementer om alt fra dialekter til digte.
https://politiken.dk/kultur/art7651664/F%C3%B8rst-fik-de-Dansk-Sprogn%C3%A6vn.-Nu-f%C3%A5r-Bogense-ogs%C3%A5-en-sprogfestival-ved-navn-Sprogense
 
 
SPROGENSE – Ordet er dit - Nordfyns Erhverv og Turisme
https://www.neet.dk/sprogense-ordet-er-dit/
 
Nordfyns Erhverv og Turisme
https://www.neet.dk/sprogfestivalen-sprogense-udskydes-til-2021/
 
Sprogense, en sprogfestival i Bogense - Kommunikation og Sprog
https://kommunikationogsprog.dk/nyheder/sprogense-en-sprogfestival-i-bogense
 
Efter Sprognævnets ankomst: Bogense får nu en festival for sproget - Fyens.dk
https://fyens.dk/artikel/ordet-er-dit-bogense-f%C3%A5r-en-festival-for-sproget
 
Til sagen: Sprogfestival er en ny måde at formidle sprogviden på - Fyens Amts Avis
https://faa.dk/artikel/til-sagen-sprogfestival-er-en-ny-m%C3%A5de-at-formidle-sprogviden-p%C3%A5
 
Dansk Sprognævn står sammen med Bogense bag ny sprogfestival - Kulturmonitor
https://www.kulturmonitor.dk/dansk-sprognaevn-staar-sammen-med-bogense-bag-ny-sprogfestival/
 
Festival gør Bogense til Sprogense - DK Sundhed
https://www.dk-sundhed.dk/artikel/106608/festival-goer-bogense-til-sprogense
 
Sprog + Bogense = Sprogense Bogmarkedet
https://bogmarkedet.dk/artikel/sprog-bogense-sprogense
 
Nordfyns Erhverv og Turisme på Facebook
https://www.facebook.com/1624068224488838/posts/sprogense-flyttes-til-7-og-8-maj-2021siden-sprogfestivalen-sprogense-blev-offent/2655935691302081/
 
Ny partnerskabsaftale klar til underskrift
https://www.nordfynskommune.dk/Toolbar/Presse/Pressemeddelelser/2020/August/Ny-partnerskabsaftale-klar-til-underskrift
 
Ny sprogfestival på vej til Fyn - tv2 Fyn
https://www.tv2fyn.dk/nyheder/10-02-2020/1930/ny-sprogfestival-pa-vej-til-fyn
 
Samarbejdsaftale - Nordfyns Kommune Linkedin
https://www.linkedin.com/posts/nordfyns-kommune_i-dag-har-syddansk-universitet-dansk-sprogn%C3%A6vn-activity-6702500583665889280-Adee

Ingen kommentarer:

Send en kommentar