tirsdag den 19. marts 2019

Information om visse offentlige dokumenters cirkulation mellem medlemsstaterne - legalisering, apostillering, flersprogede standardformularer/sprogbilag





I henhold til en EU-forordning, der fremmer den frie bevægelighed for EU-borgere, er visse offentlige dokumenter og bekræftede kopier heraf fritaget fra legalisering og apostillering i EU fra den 16. februar 2019. For nogle af disse dokumenter (se nedenfor med fed skrift) kan borgeren også anmode om en flersproget standardformular (i Danmark benævnt sprogbilag) for at undgå oversættelseskrav, og under alle omstændigheder skal en bekræftet oversættelse udfærdiget i en hvilken som helst EU-medlemsstat accepteres.

Fritagelsen fra legalisering og apostillering gælder kun for dokumenter og bekræftede kopier heraf udstedt af myndighederne i en medlemsstat og forelagt for myndighederne i en anden medlemsstat. 

Ovenstående er citeret fra Justitsministeriets nyhedsbrev af 15. februar 2019. Da der er tale om en EU-forordning, har reglerne umiddelbar retskraft i alle EU-medlemslande.

Læs mere her 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar