torsdag den 27. august 2020

TALESPROGET TAGER PÅ EN OR’NLIG SYG TOUR - som man siger


Sprogforsker Michael Ejstrup begynder den 31. august sin flerårige turné med de gratis oneman-sprogshows SOM MAN SIGER. Alle er velkomne på landets biblioteker og højskoler, hvor man kan få rusket op i sine sproglige fordomme.


 FOTO: Martin Dam Kristensen

Prå-li-hør-hær! Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettodansk og gadeslang. Talesproget er mangfoldigt, og sprogforsker Michael Ejstrup kommer ud i mange kringelkroge i sit show, der første gang indtager scenen den 31. august klokken 19 på Hovedbiblioteket i Nykøbing Falster.

„SOM MAN SIGER er vigtig, fordi vi alle har behov for at få rusket op i vores fordomme. Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog. Et sprog, der gemmer på masser af indsigt i, hvem vi er, og hvor vi kan komme hen sammen,” udtaler sprogforsker Michael Ejstrup.

SPROGSHOWS PÅ 50 BIBLIOTEKER OG HØJSKOLER

Projektet SOM MAN SIGER er mere end bare et enkelt show. Michael Ejstrup turnerer frem til 2022 med tasken fuld af talesprog på tilsammen 50 biblioteker og højskoler. Alle danskere får nu mulighed for at blive klogere på deres og andres sprog, når showet kommer forbi deres lokalområde.

„Jeg tager derud, hvor det danske talesprog ånder i al sin mangfoldighed. Jeg vil opfordre folk til at tale,som netop de taler, og give sig tid til at lytte til deres medstemmer i stedet for at pege fingre. Håbet er, at vi gennem mine shows og det samlede projekt vil sprede glæde over forskelligheden og tegne et portræt af det danske talesprog,” forklarer sprogforsker Michael Ejstrup.

Foruden turnéen kan man høre Michael Ejstrup i projektets podcast på sitet www.sommansiger.nu, hvor han i øvrigt opfordrer dig til at give din stemme til det landsdækkende talesprogsbibliotek.Projektet er skabt af formidlergruppen MegaNørd og støttet med 4 millioner kroner af Nordea-fonden.

 SOM MAN SIGER - KORT

• Første show er på Hovedbiblioteket i Nykøbing Falster klokken 19-21

• Alle shows er gratis og samarbejder med Danmarks Biblioteksforening og Folkehøjskolernes Forening

• Projektet er støttet med 4 millioner kroner af Nordea-fonden

• Skabt af formidlergruppen MegaNørd og sprogforsker Michael Ejstrup

• Projektet rummer desuden et talesprogsbibliotek, der indsamler stemmer fra hele landet, samt en

podcastserie om det mangfoldige talesprog. Se mere på projektets site: www.sommansiger.nu


Som man siger side Facebookside 

Sprogshow Facebookside

FOR YDERLIGERE KONTAKT

Sprogforsker, Michael Ejstrup 6162 3316

Projektleder, MegaNørd, Doron Haahr 2099 6674

kontakt@sommansiger.nu



Ingen kommentarer:

Send en kommentar